Ми проаналізували скільки харків’яни віддають за традиційну українську страву. Для цього завітали на ринок та скупилися для приготування борщу.
Борщ має різні рецепти. Для чистоти експерименту ми взяли бюджетний варіант. Приміром, томати замінили томатною пастою. Це економить не лише гроші, а ще й час.
Ми готуватимемо страву в каструлі, об’ємом чотири літри. Для чіткого розуміння вартості продуктів, ми вкажемо і собівартість борщу в каструлі, і загальну цінову політику за кілограм. Ось наші інгредієнти:
Продукт | Кількість (за рецептом) | Ціна | Кількість (за одиницю) | Ціна |
Буряк | 1 шт | 4,5 грн | 1 кг | 18 грн |
Морква | 1 шт | 4 грн | 1 кг | 16 грн |
Цибуля | 2 шт | 2 грн | 1 кг | 14,5 грн |
Капуста | 400 г | 10 грн | 1 кг | 25 грн |
Томатна паста | 1 шт | 7,50 грн | 1 шт | 7,50 грн |
Олія | 100 г | 5 грн | 1 л | 50 грн |
Картопля | 500 г | 6 грн | 1 кг | 12 грн |
Сметана | 200 г | 25 грн | 200 г | 25 грн |
Усього | 64 грн | 168 грн |
За пісний борщ ми віддамо 64 грн. Для того, аби зробити його більш наваристим, слід додати м’ясо.
Продукт | Кількість (за рецептом) | Ціна | Кількість (за одиницю) | Ціна |
Яловичина | 300 г | 54 грн | 1 кг | 180 грн |
Свинина ребра | 400 г | 45,08 грн | 1 кг | 112,70 грн |
Борщ з яловичиною коштуватиме 118 грн, а зі свининою – 109 грн.
Бажаємо усім смачного.